Noutati la sala de escalada din Baicului

Noutati la sala de escalada din Baicului

Pentru cei care nu au mai trecut de mult pe la sala de escalada Vertical Spirit din Baicului, avem ceva noutati: panoul de escalada s-a extins considerabil. Este vorba despre primul modul, chiar la intrarea in sala, pe partea dreapta. In prezent panoul de escalada se desfasoara pe o lungime de 18m liniari (la sol), inaltimea, asa cum stiti, fiind de 15m in proiectie verticala. Deci aproximativ  300MP suprafata catarabila, doar la escalada. Noul modul se adreseaza in special incepatorilor, fiind aproape in intregime vertical si avand in partea superioara un diedru si o muchie exterioara. Au fost deja setate si trasee pe noul modul, cu grade de dificultate cuprinse intre 5+ si 8+. Panoul este echipat in intregime cu bucle, toate traseele putand fi catarate si cap de coarda. De asemenea noul modul dispune si de corzi pentru mansa. Si colectia de prize a salii s-a innoit considerabil.

Multe dintre prizele noi se regasesc si pe traseele setate pe noul modul de escalada. Odata cu finalizarea panoului de escalada capacitatea salii a crescut considerabil, iar zona destinata incepatorilor este mai mare. Iar pentru toamna, va pregatim o surpriza, legata de aceasta data de panoul de boulder. “

2 comments

  1. care`i surpriza?
    creste vreo surplomba mare?;;)

  2. Surpriza este reprezentata de modificarea a doua blocuri intr-un format mai accesibil si mai eficient dpdv al cataratului, ceea ce are ca rezultat si imbinari mai utile intre blocuri.

Leave a Reply