La sala de escalada  Vertical Spirit din Baicului a avut loc sambata, pe 16 octombrie, Campionatul National de Escalada pe Structuri Artificiale. Ne-am gandit sa va impartasim impresiile noastre despre eveniment pentru ca cei interesati sa afle mai mult despre aceasta competitie.
Organizatorii au fost Federatia Romana de Alpinism si Escalada si noi, Clubul Sportiv Vertical Spirit Bucuresti,cei  care am pus la dispozitia Federatiei sala de escalada si ne-am ocupat de o parte din organizarea evenimentului.

Partea nevazuta a evenimentului a trecut – anunturi, organizare sala, inscrieri, amenajare trasee, formulare, etc. – si a venit ziua de sambata in care toata lumea prezenta putea sa urmareasca competitia. Din pacate surpriza a fost destul de mare la capitolul participare pentru ca nici concurentii nu au fost foarte multi si nici spectatorii nu au dat navala in sala. Ne-am fi bucurat daca erau mai multi oameni interesati sa vina la eveniment indiferent daca erau spectatori sau concurenti.

Adevarat insa ca ar fi fost si mai placut sa avem mai multi concurenti, cataratori dornici sa isi evalueze, chiar si subiectiv, nivelul de performanta la care evolueaza in catarare si asta nu de dragul unor onoruri neaparat ci mai mult pentru a-si creste motivatia. Este posibil insa ca aceste competitii nationale sa fie privite ca fiind rezervate acelor cataratori foarte performanti, elita nationala, si in care nu au ce cauta cataratorii amatori. Din punctul nostru de vedere nu este deloc asa si asta nu pentru ca performanta nu ar fi un aspect de dorit insa credem ca stimulente de genul asta ar trebui sa aiba ca efect cresterea nivelului de performanta in randul cataratorilor si dorinta acestora de investi mai mult efort fizic si psihic cu scopul depasirii unor etape intermediare in care se pare ca multi dintre cataratorii au tendinta sa stationeze.
Dorinta noastra este sa-i incurajam pe cataratori sa se dezvolte si in acest fel sa-i stimuleze si pe altii sa isi largeasca limitele performantelor personale si ca efect, in cele din urma, sa participe la cresterea nivelului competitional din tara noastra.


Nu voi incheia pana nu spun ca desfasurarea acestei competitii a fost posibila datorita voluntariatului celor care au participat la organizare, incepand cu locul de desfasurare al concursului, sala de escalada Vertical Spirit si toti oamenii care lucreaza pentru sala, pana la amenajatorii traseelor pe care s-au catarat concurentii.

Premiile materiale oferite castigatorilor au fost posibile datorita bunavointei sponsorului unic si partenerului oficial al FRAE, firma Alpin Expe, caruia ii multumim pentru sustinere.
Desi au fost publicate rezultatele pe site-ul oficial FRAE, le mentionam inca odata in articolul nostru:

Rezultatele finale ale concursului:

Baieti

1. Struteanu Mircea Alpin Club Carpatic Bucuresti
2. Corciovei Silviu Alpin Club Carpatic Bucuresti
3. Ungureanu Daniel Alpin Club Carpatic Bucuresti
4. Amzaroiu Viorel Alpin Club Carpatic Bucuresti
5. Bucneru Marian Alpin Club Carpatic Bucuresti
6. Mosloc Andrei Alternative Timisoara
7. Ene Viorel Alternative Timisoara
8. Joanta Vasile Alpin Club Carpatic Bucuresti
9. Popovici Matei Alpin Club Carpatic Bucuresti

Fete

1. Trifu Antonia Alternative Timisoara
2. Trifu Arina Alternative Timisoara
3. Zaharia Bianca Alpin Club Carpatic Bucuresti
4. Nagy Hanna Andrenalin Sf Gheorghe
Filme si fotografii realizate de Catalin Pobega

Mai multe fotgrafii puteti vedea la: http://picasaweb.google.ro/silvia.murgescu02/CNED#

Filme din concurs:

Festivitatea de premiere :


Baieti locul 1:

Baieti locul 2:

Baieti locul 3:

Fete locul 1:

Fete locul 2: