In week-end-ul trecut am reusit sa continui ceea ce am inceput acum vreo 3 ani, si anume sa mai echipez cateva tresee la Herculane. De fapt, sa mai echipam, pentru ca nu am fost singur. La actiune au participat Marius Luca si Mircea Craciun.

In 2007 am deschis o faleza noua cu trasee – Faleza din basm, despre care puteti citi descrieri mai jos

http://www.roclimbing.net/index.php?option=com_content&task=view&id=633&Itemid=47

In 2008 am deschis o faleza superba de 30 m inaltime, la km 20. Descriere mai jos

http://www.roclimbing.net/index.php?option=com_content&task=view&id=884&Itemid=47

Asadar, desi imi propusesem sa mergem si in cariera si la km 20, ca sa fac o treaba buna am ramas doar in cariera, pentru a termina duminica ceea ce  am inceput sambata.

Trebuie sa mentionez ca se face simtita din ce in ce mai mult amprenta Clubului Vertical Spirit. Spun asta deoarece o parte destul de mare din suma necesara pentru materiale, am adunat-o de la persoane care se catara la sala noastra de escalada, fosti sau actuali cursanti, cataratori, dar in orice caz, mai toti prieteni ai nostri. M-am pus deci si am cumparat 100 de urechi fixe mimetic 5 topuri si 100 ancore hilti de 12. Am primit si de la magazinul Ascent 20 urechi de inox. Mai aveam eu cateva ramase de anul trecut de la festivalul din Sohodol.

Si de mers la munca tot cu oameni din club am mers, oameni veniti in lumea escaladei de 1, 2, 3 ani.

De mult imi doream sa mai fac cateva trasee in cariera, iar acum, in sfarsit am ajuns. Din pacate, facand acum 4 trasee, n-am facut altceva decat sa descopar ca pe langa ele mai intra vreo alte 3-4; asa ca tot n-am terminat.

Traseele noi facute sunt marcate in fotografii cu rosu, iar liniile potentiale sunt marcate cu albastru.

Fotografiile sunt extrase din ghidul realizat de Dan Anghel si colaboratorii sai, ghid pe care vi-l recomand cu caldura.

Din fericire, din punctul meu de vedere, traseele au iesit foarte usoare – 3 trasee cu grad 5+/6- si unul 6+/7-

Le multumesc lui Marius si lui Mircea pentru munca pe care au depus-o alaturi de mine, la care se adauga timpul si cheltuielile de deplasare, si le multumesc tuturor celor care au contribuit la cumpararea materialelor pentru trasee, dintre care, de data aceasta, Nasu’ mare a fost Iepu’ (se stie el).