Dacă doriți să vă ajutați copilul să descopere natura, să își descopere și să își dezvolte abilitățile, lăsați-l la cățărat! Ieșirea în tabăra de escaladă din Bulgaria, va fi o ocazie de a explora în siguranță, alături de alți mici cățărători și va avea o conditie fizica mai bună. Escalada este un sport complex care, practicată cu regularitate, dezvolta majoritatea muschilor corpului în mod armonios. Mai mult decat atât, escalada ajută la depășirea unor bariere mentale legate de frica de înălțime, copiii învățând ce pot face la înălțime fără să se pună în pericol.

CÂND?   09 -12 aprilie 2020
UNDE?   Bulgaria – Basarbovo & Veliko Tarnovo

CE NE PROPUNEM?

 • Să susținem activitățile potrivite pentru a stimula dorința naturală a copiilor de a învața lucruri noi și de a se cunoaște mai bine odată cu atingerea și depăsirea limitelor, crescandu-și astfel încrederea în sine.
 • Să le oferim copiilor o tabără de neuitat cu multă bucurie, relaxare, explorare și învățare.
 • Să se deconecteze de la mediul școlar solicitant si să se reconecteze la corpul lor pe care îl vor solicita în deosebit de multe feluri în această tabără și vor socializa cu colegii de tabără și cu instructorii prin intermediul activităților.

DE CE BULGARIA?

 • este aproape de București: 75 km până la Basarbovo și 170 km până la Veliko Târnovo;
 • accesul la faleze de cățărare este foarte rapid ;
 • există multe trasee de escaladă accesibile pentru copii ;
 • Veliko Târnovo este un oras vechi și spectaculos iar imprejurimile sunt foarte frumoase pentru o ieșire în natură;
 • Este un loc ideal pentru o vacanță în natură, cu posibilități nelimitate de a lucra cu copiii și a-i antrena în jocuri și activitați provocatoare, iar în același timp este un loc în care copiii nu vor fi lipsiți de confort.

CINE POATE PARTICIPA?
Pot participa copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, indiferent de nivelul lor în practicarea escaladei.

UNDE VOM STA?
La pensiune, în camere cu 2 și 3 paturi și baie proprie. Micul dejun îl vom servi la pensiune, prânzul la faleză, sub formă de picnic, iar cina la un restaurant din apropierea pensiunii.

CE VOR FACE COPIII IN TABĂRĂ?

 • Ziua 1 – Escaladă în zona Basarbovo. Sosire, acomodare, masa și escaladă. Copiii vor învăța în primul rând să se acomodeze cu cățărarea la stâncă. Vor afla mai mult despre cum să își gestioneze frica de înălțime, de nou și de necunoscut, dacă e cazul. Vor învăța să descopere prizele de mână și de picior și cum să le folosească cât mai bine pentru a urca.
  Pe seară drumul către Veliko Târnovo, următoarea cazare în localitatea Arbanasi, o localitate foarte frumoasă și liniștită situată în imediata vecinatate a orașului Veliko.
 • Ziua 2 – Escaladă la Veliko Târnovo – o zonă deja consacrată pentru falezele sale amenajate cu multe trasee de cățărarare, unele chiar de către cățărători români.
 • Ziua 3 – Zi de odihna activă – Excursie – Vizită în orașul Veliko Turnovo și drumeție în apropierea acestuia (Cascadele Hotnita și Krushuna, Canionul Hotnita, Peștera Devetashka). Picnic.
 • Ziua 4 – Escalada Basarbovo. Escalada. Lectie practica despre noduri. Apoi vom discuta despre ceea ce înseamnă natura, de ce să o respectăm și să o protejăm și despre cum sa ne purtăm atunci când mergem pe munte sau în locuri sălbatice. Pregătire de plecare, masa și drumul spre casă.

CÂT COSTĂ?
1.320 RON / copil. Se acordă un discount de 10% pentru familiile cu doi copii. Acest tarif include: transport, cazare, masă, echipament specific, instruirea în escaladă.

INSTRUCTOR COORDONATOR: Nicu Badea

IMPORTANT !!! Fiecare copil participant are nevoie de procură notarială din partea ambilor părinți care să ateste faptul ca aceștia sunt de acord cu ieșirea din țară a copilului însoțit de către instructorii prezenți la stagiu. În cazul în care copilul este însoțit de unul dintre părinți are nevoie de aceasta procură, din partea celuilalt părinte.

TERMEN LIMITĂ DE ÎNSCRIERE: 25 martie 2020.

DETALII ȘI ÎNSCRIERI : la sala de escaladă Vertical Spirit din Baicului sau prin e-mail la Roxana Anghel.

CONTACT
Roxana Anghel
E-mail: roxana@verticalspirit.ro 
Telefon: 0785.211.960