Ai auzit că escalada este un sport cool și deși nu te-ai mai cățărat niciodată, ai vrea să încerci? Te cațeri de ceva vreme, însă numai în sală și vrei să vezi cum este la stâncă? Nu ești pentru prima dată la stâncă, dar ai nevoie de puțin ajutor ca să progresezi mai mult? Ai mai fost în taberele noastre, ți-a plăcut și vrei să revii?
Indiferent la care dintre întrebări răspunsul este DA, credem noi că ai ajuns unde trebuie 🙂

Și DA, ESCALADA PE STÂNCĂ ESTE O EXPERIENȚĂ FOARTE MIȘTO, pe care merită să o trăiești! Nu pentru că o spunem noi, organizatorii acestei tabere, ci pentru că mii și mii de cățărători din întreaga lume trăiesc cu gândul la următoare ieșire la cățărat. Știu ei ceva…

CÂND?
14 – 17 aprilie 2022

UNDE?
BULGARIA – BASARBOVO & VELIKO TURNOVO

CINE POATE PARTICIPA?
Orice persoana care a implinit 16 ani, indiferent de experienta in practicarea escaladei sau de conditia fizica pe care o are. Minorii pot participa numai in baza acordului scris al parintilor (și în baza unei procuri notariale pentru a putea ieși din țară).

CE VEI ÎNVĂȚA ÎN TABARĂ?
Tabara se adreseaza atat celor aflati la primul contact cu stanca sau cu escalada, cat si celor care au o oarecare experienta in particarea escaladei si doresc sa progreseze. Cei care deja au mai participat la taberele noastre sau au mai ieșit la stancă, vor avea ocazia de a progresa pe trasee mai dificile și de a se auto-depăsi.
• Catarare mansa (cu asigurare de sus) pe trasee variate pentru familiarizarea cu stanca si cu tehnica specifica
• Tehnici si elemente tehnice specifice catararii pe stanca : utilizarea prizelor de mana si de picior, folosirea aderentei, pozitionarea pe prize, echilibrul, tehnici de catarare pe față / surplombă / față căzută
• Manevre de siguranta: asigurarea coechipierului, instalarea si dezinstalarea mansei, rapelul, asigurarea cap de coarda
• Catarare cap de coarda abordarea unui traseu la vedere, flash, dupa lucru.

UNDE ARE LOC TABARA ?
In Bulgaria, la Basarbovo si Veliko Turnovo:
• Numeroase trasee accesibile incepatorilor;
• Accesul la falezele stancoase este foarte rapid.
• Veliko Turnovo este fosta capitala medievala a Bulgariei: un oras deosebit de frumos, cu numeroase obiective turistice si un amplasament de exceptie.

UNDE VOM STA ?
• In Basarbovo la cort, in imediata vecinatate a falezelor de escalada. Nu se percepe taxa de campare. Fiecare participant trebuie sa detina echipament de campare propriu (cort, sac de dormit, izopren) sau la o pensiune în Ruse (8km de zona de cățărat).
• La Veliko Tarnovo: la cort in camping, aproximativ 6 Euro/noapte sau la pensiune.
Fiecare poate decide între cort si pensiune. Tarifele la pensiuni sunt de aproximativ 14 E / noapte / persoana, iar rezervarile se fac personal. Noi va putem recomanda unele locatii in zona.

TRANSPORTUL
Se va face cu mașinile personale, iar cine nu are transport va fi repartizat în mașinile celor care au locuri libere și doresc să împartă costurile de transport.

TAXA PARTICIPARE
Preț Early Bird pentru înscrieri pănă la 4 aprilie:
• 750 RON/persoană pentru cei care NU AU MAI PARTICIPAT până acum la taberele noastre.
• 700 RON/ persoană pentru cei care AU MAI PARTICIPAT la taberele noastre
Pentru înscrieri după data de 4 aprilie se adaugă 60 lei/persoană (pentru înscrieri până la data de 10 aprilie, când este termenul final de înscriere). 

Tarifele includ –  echipamentul specific (ham, espadrile, casca, coarda, dispozitiv de asigurare si nu se acorda reduceri pentru persoanele care detin deja echipament propriu de escalada), instruire in escalada timp de 6h/zi.
Tarifele nu includ –  cheltuielile personale de deplasare (transport, cazare, masa). 
La înscriere trebuie achitat un avans de 50% din valoarea taxei pentru pentru a vă rezerva locul, înscrierea fără plată și fără completarea formularului nefiind validă.

TERMEN LIMITĂ de ÎNSCRIERE: 4 aprilie pentru Early Bird si 10 aprilie termen final.

ÎNSCRIERI
• la Recepția sălii de escaladă 
• prin e-mail – receptie@verticalspirit.ro 

Persoana de contact – Andreea Burcea, telefon – 0766.776.887.