Vrei să-ți încurajezi copilul să iasă în natură, să facă mișcare și să își dezvolte abilitățile? Este chiar el cel care te bate la cap să îl înscrii în tabăra de cățărat? Ieșirea la escaladă din Bulgaria va fi o ocazie de a explora în siguranță, alături de alți mici cățărători, de a-și face noi prieteni și de a se mișca nestingherit în aer liber.

Escalada este o activitate extraordinară pentru copii de toate vârstele și practicată cu regularitate aduce multe beneficii:
îți dă încredere în tine – nimic nu sporește mai mult încrederea și stima de sine ca escaladarea cu succes a unui perete de stâncă;
• ajută la depășirea unor bariere mentale legate de frica de înălțime, iar lupta împotriva acestor frici îi va oferi abilitățile de care are nevoie pentru a depăși și alte lupte mentale și fizice de-a lungul vieții;
• îmbunătățește coordonarea la nivelul întregului corp;
• sporește forța, rezistența și flexibilitatea și contribuie la dezvoltarea armonioasă a întregii musculaturi a corpului;
• dezvoltă abilitatea de rezolvare a problemelor – este atât un joc mental, cât și o performanță fizică.

DE CE BULGARIA?
• este aproape de București: 75 km până la Basarbovo și 170 km până la Veliko Târnovo;
• accesul la falezele de cățărare este foarte rapid ;
• există multe trasee de escaladă accesibile pentru copii ;
• în această perioadă a anului clima de aici este foarte portivită pentru desfăsurarea activităților în natura;
• Veliko Târnovo este un oras medieval vechi și spectaculos, iar împrejurimile sunt foarte frumoase pentru o ieșire în natură;
• este un loc ideal pentru o vacanță în natură, cu posibilități nelimitate de a lucra cu copiii și a-i antrena în jocuri și activitați provocatoare și în același timp este un loc în care copiii nu vor fi lipsiți de confort.

CINE POATE PARTICIPA?
Copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, indiferent de nivelul lor în practicarea escaladei.

UNDE VOM STA?
La pensiune în Veliko Turnovo sau Arbanasi, un sat pitoresc situat la 3 km de Veliko, pe colinele ce imprejmuiesc orașul. Micul dejun îl vom servi la pensiune, prânzul la faleză, sub formă de picnic, iar cina la un restaurant din apropierea pensiunii.

CE VOR FACE COPIII IN TABĂRĂ?
Ziua 1 – Escaladă la Basarbovo
Sosire, acomodare, masa și escaladă. Copiii vor învăța în primul rând să se acomodeze cu cățărarea la stâncă. Vor afla mai multe despre cum să își gestioneze frica de înălțime, de nou și de necunoscut, dacă e cazul. Vor învăța să descopere prizele de mână și de picior și cum să le folosească cât mai bine pentru a se cățăra. Pe seară vom parcurge drumul către Veliko Târnovo, unde ne vom caza și lua cina.
Ziua 2 – Escaladă la Veliko Turnovo
O zonă deja consacrată pentru falezele sale amenajate cu multe trasee de cățărarare, unele chiar de către echipa Vertical Spirit.
Ziua 3 – Odihna activă
Vizită în orașul Veliko Turnovo și drumeție în apropierea acestuia – Cascadele Hotnita și Krushuna, Canionul Hotnita, Peștera Devetashka. Picnic.
Ziua 4 – Escalada la Basarbovo
Cățărare, lecție practică despre noduri. Apoi vom discuta despre ceea ce înseamnă natura, de ce să o respectăm și să o protejăm și despre cum sa ne purtăm atunci când mergem pe munte sau în locuri sălbatice. Pregătire de plecare, masa și drumul spre casă.

TAXA DE PARTICIPARE
1.520 RON / copil. Se acordă un discount de 10% pentru familiile cu doi copii. Acest tarif include: transport, cazare, masă, echipament specific, instruirea în escaladă.

INSTRUCTOR COORDONATOR: Nicu Badea

TERMEN LIMITĂ DE ÎNSCRIERE: 8 aprilie 2022

IMPORTANT !!! Fiecare copil participant are nevoie de procură notarială din partea ambilor părinți care să ateste faptul ca aceștia sunt de acord cu ieșirea din țară a copilului însoțit de către instructorii prezenți la stagiu. În cazul în care copilul este însoțit de unul dintre părinți are nevoie de aceasta procură, din partea celuilalt părinte.

ÎNSCRIERI
• la Receptia sălii de escaladă
• prin e-mail la receptie@verticalspirit.ro
Persoană de contact:
Andreea Burcea, telefon: 0766.776.887

ÎNSCRIEREA SE CONSIDERĂ VALABILĂ
• după achitarea unui avans de 50 % din taxa de tabără (se poate achita numerar la sală sau în contul clubului)
• după completarea și semnarea Formularului de înscriere (se găsește la recepția sălii de escaladă sau va fi transmis prin e-mail)