PE SCURT

Vertical Step Maraton este cel mai spectaculos, longeviv și amplu eveniment de cățărare indoor din România. Este evenimentul care a marcat deschiderea sălii noastre în 2009 – un maraton pe verticală desfășurat pe durata a 2 zile, în care sportivii storc ce au mai bun în ei, depășindu-și limitele verticale! 
Este competiție care îmbină cele două discipline ale cățărării: escalada dificultate și bouldering-ul, într-un format inedit, care necesită un nivel înalt de angajament și implicare sportivă, destinat tuturor categoriilor de cățărători – de la cei mai puțin experimentați, până la sportivii de elită. 

LA VERTICAL STEP MARATON INSPIRĂM PASIUNE ȘI DEPĂȘIM LIMITE!

Maratonul e mai mult decât o competiție cu propriile limite, este o sărbătoare a micilor (și marilor) victorii personale, un atestat al îndrăznelii, curajului și cutezanței fiecăruia dintre noi. În fiecare an, vedem cum cățărătorii găsesc resurse pe care nu știau că le au și dau mai mult decât credeau că sunt în stare! E un prilej de autodescoperire, o provocare spre evoluție, dar și un moment bun de a seta noi standarde pentru locul în care vrem să ajungem în cățărare. 
Maratonul este și despre comunitate, e locul deja tradițional de întâlnire a cățărătorilor adunați din 4 zări, moment bun de învățare și de noi prietenii, de reîntâlnire și socializare, de bucurie și susținere reciprocă! 
Nu în ultimul rând Maratonul este despre evoluție! Noi, echipa Vertical Spirit am crescut odată cu acest eveniment identitar pentru noi, am evoluat în abordare, ne-am dezvoltat în cățărare și ne-am bucurat de parcursul fiecărui cățărător care și-a împins limitele și a câștigat, experiență, încredere, curaj sau chiar un loc pe podium.

CE ÎȚI PREGĂTIM PENTRU EDIȚIA DIN ACEST AN

În fiecare an am venit cu ceva nou la Maraton – o extensie a panoului de escaladă, prize noi, o abordare diferita, modernizarea spațiilor din sală. În fiecare an am mai crescut un pic. Am mai evoluat puțin. 
Anul acesta focusul nostru este pe calitatea organizării.
Vrem să ai parte de o experiență cu adevărat memorabilă la concursul ăsta. Să nu lipsească nimic. Toate micile detalii să fie parte importantă a unui eveniment WAW! Vom pune un accent deosebit și pe calitatea amenajării. 
Deja avem un stoc impresionant de prize noi, iar routesetter-ul principal este un super cățărător și amenajator cu experiență, o persoană dedicată și mega organizată – „una machina”!!

 

VREI SĂ TE ÎNSCRII LA CONCURS ?

Ești binevenit și chiar te rugăm să-ți inviți și partenerul de coardă, gașca cu care te dai la boulder, prieteni cățărători de prin alte orașe sau sportivi care te inspiră și alături de care ai vrea să te încordezi și să te motivezi la concurs! 
Vertical Step Maraton se adresează preponderent cățărătorilor din categoría de vârstă 16+ ani, indiferent de nivelul acestora, dar acceptăm și participarea juniorilor cu vârsta minimă de 12 ani (împliniți), cu scopul de a acumula experiență. 

Pentru a alege categoria și seria potrivită, te rugăm citește cu atenție detaliile de mai jos și mai ales toate mențiunile suplimentare din pagina de ÎNSCRIERI!


CATEGORII

  • Rookie fete / Rookie băieți – cățărători amatori de nivel basic, care cațără în general până la gradul 6c (trasee de escaladă, la lucru), având vârsta minimă de 16 ani (împliniți).
  • Open fete / Open băieți – cățărători de nivel mediu și avansat, care cațăra frecvent peste gradul 6c (trasee de escaladă, la lucru), având vârsta minimă de 16 ani (împliniți). Participanții cu vârsta curpinsă între 12 – 15 ani (12 ani împliniți) care consideră că au nivelul adecvat, se pot înscrie și participa la categoría OPEN și se vor circumscrie regulilor acestei categorii – cu mențiunea că în finala categoriei OPEN pot accede doar concurenții care au 16 ani împliniți.
  • Juniori – participanții între 12 și 15 ani, care doresc să participe la concurs cu scopul de a acumula experiență pe traseele și în intervalul orar destinat categoriei ROOKIE. Participanții la această categorie trebuie să aibă 12 ani împliniti la momentul desfășurării evenimentului, respectiv să nu fi împlinit 16 ani.

Înscrierea într-una din aceste categorii este decizia fiecăruia, dar organizatorii își rezervă dreptul de a nu accepta înscrierea unor participanți într-o anumită categorie dacă este evident faptul că nu se respectă paragrafele anterioare.


NUMĂR MAXIM DE PARTICIPANȚI – 140 
Pentru organizarea unui eveniment de calitate și pentru ca fiecare dintre voi să aibă parte de o experiență memorabilă, numărul maxim de participanți este limitat la 140.


SERII   
 
Participanții de la toate categoriile vor fi împărțiți în 2 serii mixte – fete și băieți. Fiecare serie va avea alocat un numar maxim de 35 de locuri. Pentru a evita aglomerația excesivă în intervalul alocat unei anumite serii,  ne rezervăm dreptul de a modera înscrierile, astfel încât să existe o distribuție echilibrată a participanților în toate seriile.

  • Seria 1 Rookie/Juniori  & Seria 1 Open – evoluează în paralel. Juniorii, formează categorie separată, dar vor concura în același interval orar și pe aceleași trasee dedícate categoriei Rookie. Seria 1 va avea alocat primul interval orar, în decursul dimineții, în ambele zile de concurs.
  • Seria 2 Rookie/Juniori & Seria 2 Open – evolueaza in paralel. Juniorii, formează categorie separată, dar vor concura în același interval orar și pe aceleași trasee dedícate categoriei Rookie. Seria 2 va avea alocat cel de-al doilea interval orar, în decursul după-amiezii, în ambele zile de concurs.
  • Rookie și Juniorii vor concura la escaladă în prima zi și la boulder în ziua 2. Open-ul va concura la boulder în prima zi și la escaladă în ziua 2.

 

CE SPUN PARTICIPANȚII NOȘTRI…

Vertical Step Maraton m-a fascinat inca de la prima editie. Atmosfera, seriozitatea cu care a fost organizat, provocarile sale si mai ales finalele spectaculoase. M-am simtit cel mai bine si am participat cu mare drag. Mi se pare competitia suprema dintre toate care exista in calendarul noatru competitional intern. Faptul ca ai 2 probe, asta face sa fie si mai provocator si interesant. Ca o concluzie, pentru mine Vertical Step Maraton a insemnat un Maraton pe vertical!
Crina Ochenatu
București
Vertical Step Maraton inseamna cel mai fain si complex eveniment de catarare indoor din Romania, care mi-a provocat limitele de fiecare data si la care am cunoscut multi oameni frumosi cu aceeasi pasiune. Ne vedem!
Delia Liscan
Cluj
Vertical Step Maraton, respectiv liniștea de la stancă se află la extremele opuse ale spectrului cățărării creând contrastul necesar care ma completează. Concursul e o nebunie curată, în sensul cel mai pozitiv: atmosfera, vibe-ul, prietenii, traseele, muzica, energia transmisă de Oli, finala la lumina reflectoarelor, calitatea organizării și amploarea întregului eveniment... un show și party sănătos aproape la final de an, unde sunt sigur că mulți, ca și mine, îl asociază cu un grand finale. Abia aștept!
Matyas Luzan
Timișoara

 

PREMII

Maratonul este o competiție care necesită un nivel înalt de angajament și implicare sportivă, o competiție care stoarce tot ce e mai bun din tine, care te motivează să îți împingi limitele dincolo de ceea ce credeai că ești în stare! Iar noi vrem să te recompensăm pe măsura acestui efort îndrăzneț!

 

VINO SĂ NE DAI O MÂNĂ DE AJUTOR

Maratonul este o mobilizare mare de forțe, iar noi ne-am propus ca organizarea să aibă o calitate excepțională și experiența fiecărui participant să fie una memorabilă. Pentru asta avem nevoie de o echipă mare, formată din oameni faini și entuziaști, dornici să dea o mână de ajutor.

Ești o persoană energică și cu spirit de inițiativă? Îți place să te implici și vrei să faci parte din echipa celui mai amplu și longeviv concurs de cățărare indoor din România?

 

EVENIMENT SUSȚINUT DE

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

 

MULȚUMIM PENTRU IMPLICARE!