REGULAMENT

 

Vertical Step Maraton este o competiție privată ce se adresează preponderent cățărătorilor din categoría de vârstă 16+ ani, după un regulament propriu, stabilit de către organizatori și făcut public pe site-ul evenimentului. Acceptăm participarea juniorilor cu vârsta minimă de 12 ani (împliniți), cu scopul de a acumula experiență. Pentru aceștia se va alcătui categorie separată.

CATEGORII
§ Rookie fete / Rookie băieți – cățărători amatori de nivel basic, care cațără în general până la gradul 6c (trasee de escaladă, la lucru), având vârsta minimă de 16 ani (împliniți).
§ Open fete / Open băieți – cățărători de nivel mediu și avansat, care cațăra frecvent peste gradul 6c (trasee de escaladă, la lucru), având vârsta minimă de 16 ani (împliniți). Participanții cu vârsta curpinsă între 12 – 15 ani (12 ani împliniți) care consideră că au nivelul adecvat, se pot înscrie și participa la categoría OPEN și se vor circumscrie regulilor acestei categorii – cu mențiunea că în finala categoriei OPEN pot accede doar concurenții care au 16 ani împliniți.
§ Juniori – participanții între 12 și 15 ani, care doresc să participe la concurs cu scopul de a acumula experiență pe traseele și în intervalul orar destinat categoriei ROOKIE. Participanții la această categorie trebuie să aibă 12 ani împliniti la momentul desfășurării evenimentului, respectiv să nu fi împlinit 16 ani.

MENȚIUNI
• Participanții care la una din edițiile anterioare ale Vertical Step Maraton au ocupat unul dintre primele 3 locuri la categoría Rookie, au dreptul de a se înscrie și participa la această categorie, vor putea vedea punctajele acumulate, dar fără a puncta în clasamentul concursului. Ei pot opta pentru participarea la OPEN și vor puncta în clasamentul acestei categorii cu drepturi depline.
• Sportivii legitimați FRAE și care participă la Cupele și Campionatele Naționale, din circuitul oficial FRAE, nu se pot înscrie și participa la categoría ROOKIE. Această regulă se aplică și în cazul sportivilor din afara României, participanți în circuitul competițional național din țara de proveniență. În funcție de nivel și vârstă ei pot participa la una din categoriile JUNIORI sau OPEN.
• Participanții cu vârsta cuprinsă între 12 – 15 ani (12 ani împliniți), care consideră că au nivelul adecvat, se pot înscrie și participa la categoría OPEN și se vor circumscrie regulilor acestei categorii – cu mențiunea că în finala categoriei OPEN pot accede doar concurenții care au 16 ani împliniți.
• Categoria JUNIORI va avea un clasament propriu doar în cazul în care vor fi minim 5 juniori per categorie – fete/băieți. Juniorii nu pot participa la două categorii – juniori și open și nu pot intra în clasamentul de la ROOKIE.
Înscrierea într-una din aceste categorii este decizia fiecăruia, dar organizatorii își rezervă dreptul de a nu accepta înscrierea unor participanți într-o anumită categorie dacă este evident faptul că nu se respectă paragrafele anterioare.

NUMĂR MAXIM DE PARTICIPANȚI – 140
Pentru organizarea unui eveniment de calitate și pentru ca fiecare dintre voi să aibă parte de o experiență memorabilă, numărul maxim de participanți este limitat la 140.

SERII
Participanții de la toate categoriile vor fi împărțiți în 2 serii mixte – fete și băieți. Fiecare serie va avea alocat un numar maxim de 35 de locuri. Pentru a evita aglomerația excesivă în intervalul alocat unei anumite serii, ne rezervăm dreptul de a modera înscrierile, astfel încât să existe o distribuție echilibrată a participanților în toate seriile.

Seria 1 Rookie/Juniori & Seria 1 Open – evoluează în paralel. Juniorii, formează categorie separată, dar vor concura în același interval orar și pe aceleași trasee dedícate categoriei Rookie. Seria 1 va avea alocat primul interval orar, în decursul dimineții, în ambele zile de concurs.
Seria 2 Rookie/Juniori & Seria 2 Open – evolueaza in paralel. Juniorii, formează categorie separată, dar vor concura în același interval orar și pe aceleași trasee dedícate categoriei Rookie. Seria 2 va avea alocat cel de-al doilea interval orar, în decursul după-amiezii, în ambele zile de concurs.
Rookie și Juniorii vor concura la escaladă în prima zi și la boulder în ziua 2. Open-ul va concura la boulder în prima zi și la escaladă în ziua 2.

ATENȚIE! Seria aleasă nu poate fi modificată ulterior înscrierii. Există o posibilitate limitată de a efectua modificări după închiderea înscrierilor on-line, în limita locurilor disponibile și în ordinea solicitarilor primite.

ADEVERINȚA DE PARTICIPARE PENTRU MINORI
Pentru minori, participarea la eveniment este posibilă doar în baza Adeverinței de participare.
Descarcă Adeverința

TAXE DE PARTICIPARE
EARLYBIRD: până la data de 8 martie – 150 lei
REGULAR: 9 – 14 martie – 170 lei
LAST CALL: 15, 16, 17 martie (se achită numerar la fața locului) – 190 lei

Taxa de participare se achită prin plata
• cu cardul
• prin transfer bancar
• numerar, la sala de escaladă, în zilelele de 15, 16, 17 martie, la secretariatul de concurs

PLATA TAXEI DE PARTICIPARE ESTE OBLIGATORIE PENTRU VALIDAREA ÎNSCRIERII
Participanții nu sunt obligați să puncteze în clasament și nici să participe la ambele probe – bouldering & escaladă, însă aceasta nu îi scutește de obligativitatea de a se înscrie și a plăti taxa de participare (aceeași pentru toată lumea).
Taxa de înscriere nu se returnează în caz de neparticipare!

PROBE de CONCURS

  • Escalada
  • Bouldering

Pentru fiecare categorie in parte, proba de bouldering si cea de escalada se vor desfasura in zile diferite, iar participantii vor fi impartiti in doua serii. Pentru OPEN proba de boulder se va desfasura in ziua 1 si proba de escalada in ziua 2, iar pentru ROOKIE proba de boulder se va desfasura in ziua 2 si proba de escalada in ziua 1.

 

REGULAMENTUL COMPLET VA FI PUBLICAT ÎN CURÂND. MULȚUMIM PENTRU ÎNȚELEGERE!

 

AVERTISMENT

Practicarea escaladei sportive si a boulderingului implica o serie de riscuri care pot conduce la accidentari diverse, vatamare corporala grava sau moarte. Necunoasterea, nerespectarea sau ignorarea normelor de securitate si a tehnicilor de siguranta specifice acestui sport, pot conduce la accidente cu urmari deosebit de grave pentru cei implicati. Participantii la Vertical Step Maraton care au implinit varsta de 18 ani, isi asuma pe propria raspundere aceste riscuri pe toata durata desfasurarii acestui eveniment si sunt responsabili in totalitate de orice accident si urmarile acestuia, in care pot fi implicati (indiferent daca a fost provocat de catre ei sau nu).

In cazul minorilor, participarea le este permisa doar cu acordul scris al parintilor sau tutorelui legal si sub supravegherea acestora sau a unui antrenor/instructor imputernicit de catre acestia. Intreaga responsabilitate pentru siguranta minorilor pe durata desfasurarii Vertical Step Maraton revine in totalitate parintelui /tutorelui legal sau antrenorului/instructorului insotitor.

Alegerea coechipierului in cadrul sectiunii de escalada (cel care asigura cataratorul) este la latitudinea fiecarui participant. Atat cel care se catara, cat si cel care asigura, sunt singurii responsabili de eventualele incidente care pot aparea.

Pe durata competitiei, prizele de escalada se pot invarti (datorita fortei cu care sunt solicitate) sau rupe (datorita unor defecte de fabricatie). Organizatorii nu sunt responsabili pentru astfel de incidente si urmarile acestora (accidentarea, ranirea sau moartea celor implicati). Toate echipamentele, materialele sau prizele de escalada utilizate in sala de escalada Vertical Spirit, inclusiv in cadrul Vertical Step Maraton sunt achizitionate de la producatori atestati si utilizate cu respectarea normelor de siguranta si reglementarilor in vigoare.

 

EVENIMENT SUSȚINUT DE

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

 

MULȚUMIM PENTRU IMPLICARE!