ÎNSCRIE-TE!

Vertical Step Maraton este o competiție privată ce se adresează preponderent cățărătorilor din categoria de vârstă 16+ ani, după un regulament propriu, stabilit de către organizatori și făcut public pe site-ul evenimentului. Acceptăm participarea juniorilor cu vârsta minimă de 12 ani (împliniți), cu scopul de a acumula experiență. Pentru aceștia se va alcătui categorie separată.

CATEGORII

  • Rookie fete / Rookie băieți – cățărători amatori de nivel basic, care cațără în general până la gradul 6c (trasee de escaladă, la lucru), având vârsta minimă de 16 ani (împliniți).
  • Open fete / Open băieți – cățărători de nivel mediu și avansat, care cațără frecvent peste gradul 6c (trasee de escaladă, la lucru), având vârsta minimă de 16 ani (împliniți). Participanții cu vârsta curpinsă între 12 – 15 ani (12 ani împliniți) care consideră că au nivelul adecvat, se pot înscrie și participa la categoria OPEN și se vor circumscrie regulilor acestei categorii – cu mențiunea că în finala categoriei OPEN pot accede doar concurenții care au 16 ani împliniți.
  • Juniori participanții între 12 și 15 ani, care doresc să participe la concurs cu scopul de a acumula experiență pe traseele și în intervalul orar destinat categoriei ROOKIE. Participanții la această categorie trebuie să aibă 12 ani împliniți la momentul desfășurării evenimentului, respectiv să nu fi împlinit 16 ani.

MENȚIUNI

  • Participanții care la una din edițiile anterioare ale Vertical Step Maraton au ocupat unul dintre primele 3 locuri la categoría Rookie, au dreptul de a se înscrie și participa la această categorie, vor putea vedea punctajele acumulate, dar fără a puncta în clasamentul concursului. Ei pot opta pentru participarea la OPEN și vor puncta în clasamentul acestei categorii cu drepturi depline.
  • Sportivii legitimați FRAE și care participă la Cupele și Campionatele Naționale, din circuitul oficial FRAE, nu se pot înscrie și participa la categoria ROOKIE. Această regulă se aplică și în cazul sportivilor din afara României, participanți în circuitul competițional național din țara de proveniență. În funcție de nivel și vârstă ei pot participa la una din categoriile JUNIORI sau OPEN.
  • Participanții cu vârsta cuprinsă între 12 – 15 ani (12 ani împliniți), care consideră că au nivelul adecvat, se pot înscrie și participa la categoria OPEN și se vor circumscrie regulilor acestei categorii – cu mențiunea că în finala categoriei OPEN pot accede doar concurenții care au 16 ani împliniți.
  • Categoria JUNIORI va avea un clasament propriu doar în cazul în care vor fi minim 5 juniori per categorie – fete/băieți. Juniorii nu pot participa la două categorii – juniori și open și nu pot intra în clasamentul de la ROOKIE.

Înscrierea într-una din aceste categorii este decizia fiecăruia, dar organizatorii își rezervă dreptul de a nu accepta înscrierea unor
participanți într-o anumită categorie dacă este evident faptul că nu se respectă paragrafele anterioare.

NUMĂR MAXIM DE PARTICIPANȚI – 140
Pentru organizarea unui eveniment de calitate și pentru ca fiecare dintre voi să aibă parte de o experiență memorabilă, numărul maxim de participanți este limitat la 140.

SERII:
Participanții de la toate categoriile vor fi împărțiți în 2 serii mixte – fete și băieți. Fiecare serie va avea alocat un număr maxim de 35 de locuri. Pentru a evita aglomerația excesivă în intervalul alocat unei anumite serii, ne rezervăm dreptul de a modera înscrierile, astfel încât să existe o distribuție echilibrată a participanților în toate seriile.

  • Seria 1 Rookie/Juniori  & Seria 1 Open – evoluează în paralel. Juniorii, formează categorie separată, dar vor concura în același interval orar și pe aceleași trasee dedícate categoriei Rookie. Seria 1 va avea alocat primul interval orar, în decursul dimineții, în ambele zile de concurs.
  • Seria 2 Rookie/Juniori & Seria 2 Open – evolueaza in paralel. Juniorii, formează categorie separată, dar vor concura în același interval orar și pe aceleași trasee dedicate categoriei Rookie. Seria 2 va avea alocat cel de-al doilea interval orar, în decursul după-amiezii, în ambele zile de concurs.
  • Rookie și Juniorii vor concura la escaladă în prima zi și la boulder în ziua 2. Open-ul va concura la boulder în prima zi și la escaladă în ziua 2.

ATENȚIE! Seria aleasă nu poate fi modificată ulterior înscrierii. Există o posibilitate limitată de a efectua modificări după închiderea înscrierilor on-line, în limita locurilor disponibile și în ordinea solicitărilor primite.

ADEVERINȚA DE PARTICIPARE PENTRU MINORI
Pentru minori, participarea la eveniment este posibilă doar în baza Adeverinței de participare. Descarcă Adeverința

TAXE DE PARTICIPARE (plata cu cardul sau prin transfer bancar)
Earlybird: până la data de 8 martie – 150 lei
Regular: 9 – 14 martie – 170 lei
Last call: 15, 16, 17 martie (se achită numerar la fața locului) – 190 lei

Participanții nu sunt obligați să puncteze în clasament și nici să participe la ambele probe – bouldering & escaladă, însă aceasta nu îi scutește de obligativitatea de a se înscrie și a plăti taxa de participare (aceeași pentru toată lumea).

Nu se mai pot efectua înscrieri online ci doar la fața locului (în funcție de numărul de locuri disponibile)!

 

EVENIMENT SUSȚINUT DE

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

 

MULȚUMIM PENTRU IMPLICARE!