A fost festivalul de escalada Sohodol Climb, organizat de catre membrii echipei Vertical Spirit in Cheile Sohodolului, langa Targu Jiu; si au mai fost 3 zile de vreme buna in care ne-am catarat cat ne-au tinut mainile pe trasee mai vechi si mai noi…Dar si mai important, a ramas in urma ceva esential pentru practicarea escaladei: 35 de trasee noi – noute, cu grade de dificultate de la mic la mare, echipate cu materiale de calitate si intr-o maniera sigura.

La festival au venit cataratori din mai multe colturi ale tarii: Timisoara, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Campulung Muscel, Bucuresti. Ne-am putut catara trei zile din cele patru de festival.

Din pacate nu am putut acorda trofeul pus in joc, intrucat nici un traseu din lista celor propuse pentru realizare « flash », nu a fost parcurs in aceasta maniera.

Vremea a tinut cu noi doar pana sambata seara, cand ploaia si-a facut aparitia. Si da-i si ploua, si ploua… timp in care noi asteptam friptura la lumanare, intrucat in sat se luase curentul; era totusi o atmosfera faina, pentru ca friptura s-a imbracat cu bere si si-a pus pe cap o palarie de muzica. Asa cum am promis, berea am dat-o noi.

Prognoza meteo nefavorabila a determinat pe multi dintre cataratori sa renunte la calatorie. Asadar ramane de confirmat dificultatea multor trasee din cele tari.

Desfasurarea din acest an a festivalului ne-a determinat sa continuam si la anu’ echiparea de trasee in Sohodol, pentru un nou festival.

Concluzia finala: ideea care ne-a insufletit si din care a luat nastere acest festival, ne-a ajutat sa ne pastram entuziasmul pe parcursul celor doua luni de amenajare (si nu a fost deloc usor) astfel incat acum, dupa ce totul s-a terminat, putem spune ca principalul obiectiv a fost atins: Sohodolul este mai bogat cu 35 de trasee. Incepatorii care vor veni aici au mai multe optiuni, iar cei care au facut deja toate traseele tari au acum noi proiecte.

Multumim inca o data tuturor celor care ne-au sprijinit si ne–au sustinut pentru organizarea acestui eveniment, mai exact:

Sponsorilor : Senior Interactive, Hilti, Farmacia Belladonna, Alpinisha, Exponential, SC Orfescu, Media PRO Studios, Fixe Climbing prin Transcarpat Sport Tours Intl importatorul oficial pentru Romania, Kinecto, Craimont, Pelleserv, domnul Pistol Gheorghe.

Partenerilor : Federatia Romana de Alpinism si Escalada si asociatia Start Up Targu Jiu.

Prietenilor nostri: Razvan Sgondea, Pelle Valentin, Alex Molea, Alexandru Maroiu (Mere), Tiberiu Biolan, Iulian Milea (Templierul), Radu Ionescu, Dragos Pencu.

Si nu in ultimul rand partenerilor media : Acces TV, Impact in Gorj, Radio Omega, Radio Targu Jiu, www.roclimbing.net, www.xtrem.ro, www.h2o.ro, www.dordeduca.ro, www.tg-jiu.ro