Tabăra de escaladă de vară, în zona noastră de suflet: Cheile Sohodolului – un loc minunat, stancă cât vezi cu ochii, trasee deosebite și o priveliște încântatoare!

De peste 15 ani, generații noi de cursanți ne-au însoțit în această tabără, dorind să descopere escalada pe stâncă, să progreseze sau să se relaxeze și să se bucure de experiențe deosebite în mijlocul naturii. Taberele noastre sunt despre bucuria pe care escalada o trezește în fiecare dintre noi, despre provocările pe care ni le pune în față, despre limitele pe care credem că le avem, despre valorile pe care le împartășim cu oamenii dragi, despre clipele minunate petrecute în natură, peisajele magice și senzațile trăite pe stâncă.

CÂND?
17 – 20 iunie 2021

UNDE?
Cheile Sohodolului

CE VOM FACE ÎN TABĂRĂ?
Tabăra se adresează atât celor aflați la primul contact cu stânca sau cu escalada, cât și celor care au o oarecare experiență în praticarea escaladei și doresc să progreseze.
• Cățărare manșă (cu asigurare de sus) pe trasee variate pentru familiarizarea cu stânca și cu tehnica specifică,
• Tehnici și elemente tehnice specifice cățărării pe stancă: utilizarea prizelor de mână și de picior, folosirea aderenței, poziționarea pe prize, echilibrul,
• Manevre de siguranță: asigurarea coechipierului, instalarea și dezinstalarea manșei, rapelul, asigurarea cap de coardă,
• Cățărare cap de coardă, abordarea unui traseu la vedere, flash, după lucru.

CINE POATE PARTICIPA ?
Orice persoană care a împlinit 16 ani, indiferent de experiența în practicarea escaladei sau de condiția fizică pe care o are. Minorii pot participa numai în baza acordului scris al părinților.

UNDE ARE LOC TABĂRA ?
În Cheile Sohodolului, situate la 15 km de Targu Jiu,
Accesibilitate: drum auto în stare bună care strabate cheile,
Posibilitate de campare în imediata apropiere a drumului și a falezelor de cățărare,
Accesul la falezele stâncoase este foarte rapid, fiind situate în imediata apropiere a drumului auto.

UNDE VOM STA ?
La cort în Cheile Sohodolului, în imediata vecinatate a falezelor de escalada sau la pensiune (între 80 si 150 lei/pers/zi, depinde de alegere – de rezervări se ocupă fiecare, personal) în satul Runcu, situat la 4 km de zona de cățărare. Dacă optați pentru cort, trebuie să aveți echipament de campare propriu.

TRANSPORTUL
Se va face cu mașinile personale, iar cine nu are transport va fi repartizat în mașinile celor care au locuri libere și doresc să împartă costurile de transport.

TARIFE

  • Preț Early Bird pentru înscrieri pănă la 4 iunie: 

600 RON / persoană pentru cei care NU au mai participat la taberele noastre
550 RON / persoană pentru cei care AU mai participat la taberele noastre 

  • Pentru înscrieri după data de 4 iunie (pana pe 10 iunie, termen final de inscriere): 

660 RON / persoană pentru cei care NU au mai participat la taberele noastre
610 RON / persoană pentru cei care AU mai participat la taberele noastre  

Tarifele includ echipamentul specific: ham, espadrile, cască, coarda, dispozitiv de asigurare și nu se acordă reduceri pentru persoanele care dețin deja echipament propriu de escaladă. Tarifele nu includ cheltuielile de deplasare, cazare și masă.
La înscriere trebuie achitat un avans de 50% din valoarea taxei pentru pentru a vă rezerva locul, înscrierea fără plată și fără completarea formularului nefiind validă.

TERMEN LIMITĂ de ÎNSCRIERE: 4 iunie pentru Early Bird și 10 iunie termen final de înscriere.

DETALII ȘI ÎNSCRIERI
• la sala de escaladă Vertical Spirit din Baicului
• prin e-mail la Roxana Anghel

CONTACT – Roxana Anghel
e-mail: roxana@verticalspirit.ro ;
telefon: 0785.211.960