10 – 13 iunie 2022, CHEILE SOHODOLULUI

Hai cu noi în tabăra de escaladă din Cheile Sohodolului – zona noastră de suflet – stancă cât vezi cu ochii, trasee deosebite și o priveliște de 5 stele! De peste 15 ani, noi „generații” de cursanți ne-au însoțit în această tabără, dorind să descopere escalada pe stâncă, să progreseze sau să se relaxeze și să se bucure de experiențe deosebite în mijlocul naturii.
ESCALADA PE STÂNCĂ ESTE O EXPERIENȚĂ FOARTE MIȘTO, pe care merită să o trăiești! .

CINE POATE PARTICIPA?
Orice persoana care a implinit 16 ani, indiferent de experienta in practicarea escaladei sau de conditia fizica pe care o are. Minorii pot participa numai in baza acordului scris al parintilor (și în baza unei procuri notariale pentru a putea ieși din țară).

CE VEI ÎNVĂȚA ÎN TABARĂ?
Tabara se adreseaza atat celor aflati la primul contact cu stanca sau cu escalada, cat si celor care au o oarecare experienta in practicarea escaladei si doresc sa progreseze.
• Catarare mansa (cu asigurare de sus) pe trasee variate pentru familiarizarea cu stanca si cu tehnica specifica
• Tehnici si elemente tehnice specifice catararii pe stanca : utilizarea prizelor de mana si de picior, folosirea aderentei, pozitionarea pe prize, echilibrul, tehnici de catarare pe față / surplombă / față căzută
• Manevre de siguranta: asigurarea coechipierului, instalarea si dezinstalarea mansei, rapelul, asigurarea cap de coarda
• Catarare cap de coarda abordarea unui traseu la vedere, flash, dupa lucru.
Cei care deja au mai participat la taberele noastre sau au mai ieșit la stancă, vor avea ocazia de a progresa pe trasee mai dificile, de a-și îmbunătăți tehnica de cățărare și de a se auto-depăsi.

UNDE ARE LOC TABARA ?
• În Cheile Sohodolului, situate la 15 km de Targu Jiu:
• Accesibilitate: drum auto în stare bună care strabate Cheile; posibilitate de campare în imediata apropiere a drumului și a falezelor de cățărare;
• Accesul la falezele stâncoase este foarte rapid, fiind situate în imediata apropiere a drumului auto;

UNDE VOM STA ?
• La cort în Cheile Sohodolului, în imediata vecinatate a falezelor de escaladă, a râului si a drumului auto (taxa de campare este de 15lei/zi/persoana + o taxă unică de acces în Chei, fiind arie protejată). Participanții trebuie sa aibă echipament de campare propriu.
• La pensiune în satul Runcu situat la 4km de zona de cățărare. – intre 100 si 150 lei/pers/zi, depinde de alegere. Fiecare participant poate decide între cort si pensiune. Pentru cazarea la pensiune rezervarile se fac personal de către participanți.

TAXA PARTICIPARE
Pret Early bird pentru inscrieri până la 31 mai
– 750 RON/persoana pentru cei care NU AU MAI PARTICIPAT la taberele noastre
– 700 RON/persoana pentru cei care AU MAI PARTICIPAT la taberele noastre.
Pentru inscrieri dupa data de 31 mai se adaugă 60 lei/persoană pentru inscrieri pana la data de 6 iunie cand este TERMENUL FINAL DE ÎNSCRIERE.

TAXA INCLUDE: echipamentul specific (ham, espadrile, casca, coarda, dispozitiv de asigurare si nu se acorda reduceri pentru persoanele care detin deja echipament propriu de escalada), instruire in escalada timp de minim 6h/zi.
TAXA NU INCLUDE: cheltuielile personale de deplasare (transport, cazare, masa). Transportul se face cu autoturismele personale si de regula participantii se grupeaza in functie de masinile disponibile (nu a ramas nimeni niciodata pe dinafara.

TERMEN LIMITĂ de ÎNSCRIERE: 31 mai pentru Early Bird si 6 iunie termen final (la înscriere trebuie achitat un avans de 50% din valoarea taxei pentru pentru a vă rezerva locul, înscrierea fără plată și fără completarea formularului nefiind validă).

ÎNSCRIERI:
• direct la Receptia sălii de escaladă din Baicului
• prin e-mail la receptie@verticalspirit.ro
• Pentru mai multe informații ne puteți contacta telefonic: 0766.776.887 – Andreea Burcea