Escalada este un sport deosebit de complex care ajută copiii să își crească încrederea în ei având experiențe prin care descoperă de ce sunt capabili. În plus, acest sport dezvoltă armonios corpul, pune mintea la lucru și oferă emoții puternice care devin stimulente pentru a-și depăși limitele și a învăța. Nu lipsește nici joaca distracția și conexiunea cu ceilalți copiii. Practicată în mijlocul naturii, escalada aduce numeroase beneficii copiilor, atât fizice cât și mentale și educaționale. Mai mult decat atât, escalada ajută la depășirea unor bariere mentale legate de frica de înălțime, copiii învățând ce pot face la înălțime fără să se pună în pericol.

CÂND?   29 iunie – 2 iulie 2021

UNDE?  

  • În Cheile Sohodolului, situate la 15 km de Târgu Jiu, în direcția Baia de Aramă, fiind arie protejată;
  • Zona este foarte frumoasă, având un farmec aparte;
  • Cheile sunt străbătute de drum auto, iar accesul la falezele de cățărare este foarte ușor ;
  • Există multe trasee de escaladă accesibile pentru copii ;

CE NE PROPUNEM?

  • Să susținem activitățile potrivite pentru a stimula dorința naturală a copiilor de a învața lucruri noi și de a se cunoaște mai bine odată cu atingerea și depăsirea limitelor, crescandu-și astfel încrederea în sine.
  • Să le oferim copiilor o tabără de neuitat cu multă bucurie, relaxare, explorare și învățare.
  • Să se deconecteze de la mediul școlar solicitant si să se reconecteze la corpul lor pe care îl vor solicita în deosebit de multe feluri în această tabără și vor socializa cu colegii de tabără și cu instructorii prin intermediul activităților.
  • Copiii, ca și adulții, sunt motivați să învețe și să acționeze atunci când mediul le oferă anumite provocări stimulatoare. Aceste stimulente sunt: bucuria, curiozitatea, provocarea, nevoia de control și de cunoaștere, admirația de sine și de alții, etc. Vom avea din toate suficient, iar activitățile vor conține aspecte practice și utile!

CINE POATE PARTICIPA?
La aceasta tabără pot participa copii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, indiferent de nivelul lor în practicarea escaladei. Va fi un stagiu sportiv, în care accentul se va pune pe cățărare și pe activitatile specifice.

UNDE VOM STA?
La cort, chiar în mijlocul cheilor, în imediata vecinatate a falezelor de cățărare, a râului și a drumului auto. Masa o vom servi sub formă de picnic, la locul de campare și vom alterna și cu servirea mesei la restaurant în două dintre serile taberei. Important:
este bine ca fiecare copil să aibă echipament de campare propriu: sac de dormit, izopren, cort.

CÂT COSTĂ?
1.050 RON / copil. Se acordă un discount de 50 lei pentru familiile cu doi copii. Acest tarif include: transport, cazare, masă, echipament specific, instruirea în escaladă.

INSTRUCTOR COORDONATOR: Nicu Badea

TERMEN LIMITĂ DE ÎNSCRIERE: 18 iunie 2021.

DETALII ȘI ÎNSCRIERI : la sala de escaladă Vertical Spirit din Baicului sau prin e-mail la Roxana Anghel.

CONTACT
Roxana Anghel
E-mail: roxana@verticalspirit.ro 
Telefon: 0785.211.960